יום שני, 30 באפריל 2018

תמ"א 38


מי זכאי לתמ"א 38?
מדינת ישראל ממוקמת באזור בו קיים חשש משמעותי לרעידות אדמה, בשל שיקולים גיאולוגיים שונים. לכן, כל מבנה אשר הוקם בישראל החל מהראשון בינואר 1980, נבנה כך שיעמוד בתקן בנייה מודרני הכולל עמידות בפני רעידות אדמה. עם זאת, קיימים בישראל מבנים רבים אשר הוקמו או שאושרה תכנית הבניה שלהם קודם לתאריך זה. בכדי לשפר את מצבם של מבנים אלו, הוכנה תכנית מתאר ארצית אשר מפרטת הקלות שונות להן זכאי כל בעל נכס הממוקם בבניין אשר העומד בתנאי התכנית. הקלות אלו כוללות, בין היתר, קבלת היתר בניה בהליך מזורז, אפשרות להרחבה של דירות קיימות ולהוספה של דירות חדשות תוך הוזלה משמעותית בהיטל ההשבחה ובמסים נוספים. 

תנאי הזכאות לביצוע תמ"א 38 הינם: מבנה אשר הוקם או שאושרו תכניות הבניה שלו קודם ל-1.1.1980, גובה המבנה יהיה מעל שתי קומות ושטחו יעלה על 400 מטרים רבועים. ניתן ליישם את התכנית גם על מבנים מאוחרים יותר אשר לגביהם קבע מהנדס אזרחי כי אינם עומדים בתקן הנדרש לעמידות בפני רעידות אדמה.


כיצד מבוצע השיפוץ במסגרת תמ"א 38?
בכדי ליישם את התכנית, ניתן לבצע את השיפוץ באופן עצמאי אך במרבית המקרים, נהוג להשתמש בשירותיו של קבלן מקצועי ומנוסה. הסיכום על פרטי השיפוץ כדוגמת מספר הדירות החדשות שיבנו, הרחבה של הדירות הקיימות, הוספת מעלית ומקומות חניה ועוד, יתבצע מול הקבלן. בתמורה להשקעה בשיפוץ, נהוג כי הדירות החדשות שנבנות במהלכו נמסרות לקבלן כתשלום והוא יכול למכור אותן בהמשך הדרך. פרטי ההסכם תלויים בערכן של דירות אלו ועל כן במיקום הנכס המיועד לשיפוץ ובמאפיינים נוספים. קיימים קבלנים שונים העוסקים בתחום זה ועל כן מומלץ לבצע סקר שוק בכדי לקבל את ההצעה הטובה ביותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה